Er du syk? Ta kontroll på din egen karriere før det er for sent

Har du lurt på om du kunne hatt en jobb som gjorde deg friskere? Er jobben du har i dag riktig for din psykiske og fysiske helse?

Arbeidsmarkedet og samfunnet vårt er i konstant endring, og vi som arbeidstakere står ovenfor økende krav til fleksibilitet og evne til å henge med i endringene. Jobben du begynte i for ti år siden er ikke den samme i dag, og det er ikke du heller. Det som den gang var den riktige jobben for deg er ikke nødvendigvis det i dag. Helse og trivsel henger sammen, er du klar for å ta kontroll på din karriere før det får langvarige helsemessige konsekvenser?

Du er ikke alene, det er mange som står i jobben sin og prøver å få jobben til å fungere lenge etter at de egentlig har innsett at det går på helsa løs. Å bytte jobb da er ikke å gi opp, det er å ta ansvar. Når du bestemmer deg for å ta grep om din egen arbeidssituasjon tar du ansvar for deg selv og helsa di. Trivsel på jobben er ikke bare mulig, det er viktig.

Vi har samlet syv punkter som kan hjelpe deg å tenke over hva som ville passet din helse best:

  1. Sett av tid til å tenke over og forstå årsaken til at du er i den situasjonen du er i akkurat nå.
  2. Tenk over hvilke endringer du kan gjøre nå og i framtiden for å påvirke din situasjon.
  3. Skriv ned hvilken kompetanse du har som du kan ta med deg i din framtidige karriere?
  4. Se for deg hvilke muligheter du har i din nåværende situasjon og sett deg mål. Hva ønsker du at din hverdag skal inneholde?
  5. Når er du klar for å komme deg videre og gjøre de endringene som skal til for å få kontroll på din karriere?
  6. Hva skal til for at du søker profesjonell hjelp og rådgivning?
  7. Din nåværende arbeidsgiver kan være en bidragsyter i prosessen. Hør om de kan gi støtte til ekstern hjelp for å hjelpe deg med å ta kontroll over din helse og trivsel i arbeidshverdagen.


Det er nå du kan velge en framtid hvor helse og jobb ikke står i motsetning til hverandre. Når du bestemmer deg for å ta kontroll over din karriere så vil du oppdage at riktig jobb er veien mot god helse!