Syv tips til deg som er permittert

Er du en av de som i dag har blitt rammet av corana restriksjonene og er permittert? Da skal du vite at du ikke er alene og at denne artikkelen kan gi deg syv tips til hvordan du kan begynne å jobbe med din egen situasjon. Vi kan ikke gjøre noe med omstendighetene slik de er, men vi kan alltid gjøre noe med vår egen innstilling og hva vi velger å bruke tiden vår på.

Dersom du er permittert så vil vi anbefale at du bruker tiden du nå har fått til å reflektere, undersøke og planlegge for en jobbhverdag du vil ha i fremtiden. 

Våre syv tips til deg som er permittert er følgende:

  1. Vurdere din nåværende jobb. Hva er sannsynligheten for at du kommer tilbake i jobben? Ønsker du å komme tilbake i jobben?
  2. Hva er drømmejobben din? (Visualiser og konkretiser)
  3. Sett opp en kompetanseprofil med dine faglige og personlige kompetanser. Dette er en nøye beskrivelse av hva du kan basert på erfaring og formell kompetanse.
  4. Lag en analyse av hva som står mellom deg og drømmejobben. Hvilken kompetanse heving trenger du?
  5. Lag en konkret plan for hvordan du kommer dit. Planen bør inneholde oppgaver og være tids bestemt.
  6. Bruk nettverket ditt for å få sparring og innspill på dine fremtidige karriereplaner
  7. Lag en struktur over uken og dagene der du setter av 2-3 timer hver dag for å jobbe med din karriereutvikling. De største endringer skaper du ved å gjøre noe hver dag!


Dersom du ønsker og ser behovet for å sette deg i førersetet på din egen jobbsituasjon, så ta kontakt med oss i Sirius ACT for en uforpliktende samtale. Vi er her for deg som ønsker en jobbendring!